Uczeń klasy VII Publicznej Szkoły Podstawowej w Bierawie świetnie sobie radzi i wkrótce zobaczymy go w kolejnym odcinku telewizyjnego show o gotujących dzieciach. Czwarty z dziesięciu odcinków zostanie wyświetlony 26 marca o godzinie 20.00 na antenie TVN.
Podczas drugiego odcinka MasterChef Junior gościem specjalnym była Magda Gessler. Uczestnicy programu byli zachwyceni włosami znanej restauratorki. Nie od dziś wiadomo, że bujne, kręcone loki są jej znakiem rozpoznawczym, a dyskusja na temat tego czy są prawdziwe rozgrzała już nie jedno forum internetowe.
Gdy Magda Gessler pojawiła się w programie i młodzi uczestnicy podbiegli się z nią przywitać, Bartek Daroń spontanicznie złapał ją za włosy!
Skubnąłem jej włosy i lekko, tak troszkę ścisnąłem. Wydawały się całkiem prawdziwe. Powinny być trochę bardziej nawilżone, bo były nieco suche, ale za to lśniły jak złote skrzynki (które Magda Gessler przywiozła z sobą) – ocenił fryzurę znanej restauratorki Bartek Daroń.
To odważne zachowanie nastolatka nie umknęło uwadze ogólnopolskich mediów i Bartek został bohaterem materiałów w kilku ogólnopolskich serwisach.
W dalszej części programu, kiedy młody kucharz z Brzeziec przygotowywał indyjskie pierogi samosa, Magda Gessler podeszła do niego zobaczyć jak mu idzie.
Spodziewałem się, że te loki będą o wiele mniej bujne, a one za każdym razem są większe i większe. Mało osób, które spotkasz na ulicy ma takie bujne kręcone blond loki i to jeszcze takie wielkie – ocenił śmiało Bartek Daroń.
Mam mniej niż kiedyś, trochę wyłysiałam – usłyszał w odpowiedzi.
No to jak Pani wyłysiała, to na pewno tego nie widać – zauważył Bartek.
Dobrze, bardzo się cieszę – odpowiedziała Magda Gessler.
Bartek poprosił restauratorkę o poradę, gdzie poleciłaby mu pojechać jako młodemu kucharzowi. Dowiedział się, że najlepszym kierunkiem będzie dla niego Francja. Ale gdy w dalszej części programu skosztowała jego pierogów, to przyznała, że jest na bardzo dobrej drodze do Indii.
W kolejnym odcinku Masterchefa, który był wyświetlony 19 marca, zadaniem uczestników było między innymi przygotowanie potrawy z długo dojrzewających składników.
Bartek zrobił makaron z suszonymi pomidorami, śmietanki z szynką serrano, gorgonzolą i orzechami włoskimi. Do tego dodał wino redukowane. Jurorzy bardzo dobrze ocenili pomysłowe danie młodego kucharza z Brzeziec.
Ten makaron zasługuje na taniec zwycięzcy – wyróżniła Bartka jurorka Anna Starmach, a ten już po chwili radośnie wyginał się na parkiecie.
Więcej o Bartku pisaliśmy tutaj:
Napisz komentarz
Komentarze