Reklama
poniedziałek, 4 listopada 2024 23:33
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Michel Moran polubił Bartka. Jego rozmowy z jurorami wywołują śmiech

13-letni Bartosz Daroń z Brzeziec bierze udział w ósmej edycji kulinarnego programu "MasterChef Junior". W pierwszym odcinku, który mogliśmy zobaczyć 5 marca na antenie TVN, młody kucharz udowodnił, że ma talent do gotowania, ale również pokazał, że jest uzdolniony wokalnie.
Michel Moran polubił Bartka. Jego rozmowy z jurorami wywołują śmiech

Ja bardzo lubię śpiewać, chodzę na zajęcia muzyczne dwa razy w tygodniu, czasami częściej – opowiadał Bartek chwilę po tym jak zaśpiewał fragment piosenki. - Biorę udział w różnych konkursach, festiwalach, często fajne miejsca zajmuję – zdradził nastolatek.

W programie o tytuł MasterChefa Juniora swoje umiejętności kulinarne prezentuje przed widzami i jurorami 16 uczestników, którzy zostali wybrani spośród setek młodych ludzi z całej Polski.

O występie Bartka pisaliśmy tutaj: 

Warto zawalczyć o tą statuetkę. Bez sensu przychodzić do MasterChefa, jeśli się nie chce wygrać – argumentował na antenie TVN Bartek Daroń.

Pierwszym zadaniem uczestników kulinarnego show, którzy zostali podzieleni na pary, było zrobienie tortu opowiadającego o ich marzeniach. Młodzi kucharze otrzymali 120 minut na realizację. Bartek piekł tort w parze z 13-telnią Martyna Trojanowską z Nowego Zbrachlina. Drużyny musiały szybko dogadać się nie tylko w sprawie przepisu ale też życiowych marzeń.

Bartek, Martyna, jaki tort będzie? – zapytał Michel Moran, juror programu.

Na tym torcie będzie dżungla, ja się inspiruję dżunglą z Ameryki Południowej, to jest moje marzenie totalne, żeby tam być – wyjaśnił pewnie mieszkaniec Brzeziec.

Wraz z Martyną upiekli tort z białej czekolady i mascarpone z galaretką jabłkową, który nazwali „Tajemniczy ogród”.

Ale to jest piękne, opowiedzcie coś o tym torcie – zagadnął na widok wypieku Tomek Jakubiak, juror programu.

Tort przedstawia nasze marzenia o wyjeździe do dalekich tropików Ameryki Południowej, do dżungli amazońskiej, żeby zwiedzić to co z niej zostało, ponieważ wycinane są tam drzewa a klimat nie sprzyja takim lasom jakie tam są, więc czym prędzej śpieszmy się tam pojechać i zwiedzić co tam jest – odpowiedział Bartek Daroń.

Para kucharzy podsumowała swoją współpracę jako fenomenalną. Czy były zgrzyty?

Jak ze starym małżeństwem – zażartował Bartek, wywołując uśmiech na twarzach jurorów. - Czasem się zgadzamy, czasem chcemy się udusić nawzajem – ocenił współpracę z Martyną.

Ich słodki wypiek została dobrze oceniony przez jury.

Jestem zachwycony tym tortem - skomentował Tomek Jakubiak. - Jeśli tak wygląda puszcza, do której chcecie jechać to ja zabieram się z Wami i sam mam ochotę ją odwiedzić – podsumował po skosztowaniu tortu.

Następnie zadaniem uczestników programu było zrobienie dania z ryby. Do wyboru był, jesiotr, szczupak i sum. Stawką było zdobycie kulinarnego immunitetu, który gwarantował  bezpieczeństwo w grze.

Parę razy byłem na rybach, nie podobało mi się, strasznie się nudziłem. Wole inaczej spędzać wolny czas – przyznał Bartek.

A jak przygotowujesz i jaką rybę - dopytywała Bartka Ania Starmach, jurorka programu.

Robię jesiotra specjalnie dla pani – odparł śmiało młodzieniec. - Tak mnie pani zachęciła, że łatwo, że trudno go zepsuć. No i jeszcze postaram się zrobić puree z pietruszki i z kalarepy – zapowiedział.

Po przygotowaniu dania mieszkaniec naszego powiatu przyznał, że puree powstało trochę przez pomyłkę.

Na początku chciałem wziąć seler korzenny ale w tym wielkim zamieszaniu wziąłem kalarepę i potem się zorientowałem – przyznał.

Świetna pomyłka powiem Ci – skwitowała błąd Bartka Ania Starmach.

Dobry jesteś Bartek – skomplementował młodego kucharza Michel Moran.

Pan też – odpowiedział Bartek wywołując salwę śmiechu u jurorów.

Filet z jesiotra w sosie koperkowo-tymiankowym z puree z pietruszki i kalarepy, który przygotował Bartka miał jednak w ocenie Morana drobne wady, porcja puree okazała się zbyt mała a ryba za sucha.

Jestem zły na Ciebie dzisiaj, bo jeżeli byś dał duże puree z kalarepą i jeżeli ta ryba byłaby mniej sucha, bo widać, jaka ona jest wysuszona. Trochę uwagi i miałbyś coś wyjątkowego przyjacielu – ocenił Moran.

Zapamiętam, nauczę się na błędach – obiecał Bartek.

Lubię Cię – usłyszał na pożegnanie od Michela i panowie "przybili sobie żółwia".

Kulinarny immunitet trafił do partnerki Bartka, Martyna Trojanowską z Nowego Zbrachlina, która również przygotowała jesiotra.

Kolejny odcinek z udziałem mieszkańca naszego powiatu zostanie wyświetlony na antenie TVN w niedzielę 12 marca o godzinie 20.00. Gościem specjalnym będzie Magda Gessler.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: KoźlaninTreść komentarza: Co wy promujecie ?Data dodania komentarza: 4.11.2024, 21:53Źródło komentarza: Julia Konik-Rańda: romskie serce i muzyczna pasja w "The Voice of Poland"Autor komentarza: Cała PrawdaTreść komentarza: NIE dla elektryków ! Nawet bogatsza jednostka komunikacji miejskiej MZA W-wa nie kupuje aż tyle elektryków tylko wciąż pojazdy z silnikiem spalinowym. To jest spisek UE przeciw Polsce.Data dodania komentarza: 4.11.2024, 21:52Źródło komentarza: Urząd Miasta chce poznać zdanie mieszkańców na temat autobusów zeroemisyjnych w Kędzierzynie-KoźluAutor komentarza: MatiTreść komentarza: My z sąsiadem Leszkiem, też mamy wspólne usługi i zakupy i dyrektora nie mamy.Data dodania komentarza: 4.11.2024, 20:25Źródło komentarza: Mariusz Wiśniewski nowym dyrektorem Powiatowego Centrum Usług WspólnychAutor komentarza: Ruchu, taki lepszy Ryszard.Treść komentarza: Z kim skoligacony? Ja Riczi chciałbym wiedzieć, by mieć pewność, że nie zachodzi podejrzenie o nepotyzm. My w PiS zawsze się tym brzydzimy, zawsze negujemy takie praktyki.Data dodania komentarza: 4.11.2024, 17:32Źródło komentarza: Mariusz Wiśniewski nowym dyrektorem Powiatowego Centrum Usług Wspólnych A Autor komentarza: HansTreść komentarza: "Biedny" Niemiec rozpoczął wojnę, a potem uciekał, bo tyle krzywd zdążył w parę lat wyrządzić, że dobrze wiedział, iż wreszcie dosięgnie go ręka sprawiedliwości. Ale i tak zdążył wywieźć kilkadziesiąt pociągów zagrabionych dzieł sztuki, złota i innych kosztowności, których do dziś nie oddał okradzionym narodom. Smutna prawda...Data dodania komentarza: 4.11.2024, 17:05Źródło komentarza: Archeologiczna ciekawostka, czyli kozielskie czółno i toporki neolityczne. ZDJĘCIAAutor komentarza: stawikTreść komentarza: Muszą dojechać, przecież nie będą targać tych skrzynek z piwem z parkingu.Data dodania komentarza: 4.11.2024, 14:05Źródło komentarza: Zdrowe Morsy Dębowa Kędzierzyn-Koźle zainaugurowały sezon. ZDJĘCIA
Reklama
zachmurzenie małe

Temperatura: 5°CMiasto: Kędzierzyn-Koźle

Ciśnienie: 1032 hPa
Wiatr: 6 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama