Komisja konkursowa w składzie: Edyta Skiba nauczyciel teoretycznych przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Mechanicznych w Namysłowie - przewodnicząca, Ewa Zajączkowska- Kierownik Zespołu kształcenia i wychowania w OWK OHP oraz Bernadeta Orlikowska – główny specjalista ds. kształcenia, spotkała się na platformie Microsoft 365, za pośrednictwem aplikacji Teams.
Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu świątecznej potrawy wielkanocnej i nagraniu filmu z jej przygotowania. Po obejrzeniu wszystkich przesłanych prac, biorąc pod uwagę kryteria oceny w tym m.in. użycie polskiego produktu lokalnego, regionalnego lub ogólnopolskiego, zachowanie przepisów bhp, poprawność wykonywania czynności podczas sporządzania potrawy czy kreatywność przy nagrywaniu filmu.
Komisja przyznała:
- I miejsce dla Bartłomieja Nowak z OHP w Kędzierzynie -Koźlu za przygotowanie schabu ze śliwką i sosem wiśniowym;
- II miejsce dla Artura Bednorza również z OHP w Kędzierzynie -Koźlu za przygotowanie sernika z czekoladą;
- III miejsce ex aequo dla uczestników z OHP w Nysie Zuzanny Głuchowskiej za przygotowanie gniazd kukułczych i Andrzeja Szewczyka za sałatkę jarzynową.
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają pamiątkowe dyplomy, a laureaci również nagrody rzeczowe. Gratulujemy!!!
Napisz komentarz
Komentarze