Reklama
sobota, 2 listopada 2024 23:47
Reklama
Reklama
Reklama

Wielkie gotowanie przed pałacem w Polskiej Cerekwi. ZDJĘCIA

Druga edycja imprezy "Gotujemy z Utopcem, za Rączkę i ze smakiem" przyciągnęła do parku przy pałacu w Polskiej Cerekwi rzesze spragnionych nie tylko kulinarnych atrakcji.
Wielkie gotowanie przed pałacem w Polskiej Cerekwi. ZDJĘCIA

Autor: W

Kulinarną gwiazdą wydarzenia był znany i lubiany śląski kucharz i restaurator Remigiusz Rączka. Można było skosztować specjałów, jakie wyszły spod jego rąk w trakcie imprezy. Przeprowadzono też konkurs kulinarny dla dzieci.

Nie samym gotowaniem jednak stało spotkanie. Chętnie zwiedzano i zaopatrywano się na stoiskach wystawców z produktami lokalnymi, rękodziełem, gastronomią i trunkami.

Program artystyczny obejmował występ zespołu Akademia Tańca Perła z Reńskiej Wsi, zespołu Cuksy z Polskiej Cerekwi oraz zabawę taneczną z zespołem DOX.

Podziwiano prace powstałe w ramach konkursu plastycznego "U progu ula...", a także obrazy sekcji malarskiej Alla Prima przy UTW w Kędzierzynie-Koźlu. Wręczono certyfikaty "Produkt lokalny Euro Country" i nagrody we wspomnianym konkursie.

Program wydarzenia dopełnił pokaz somelierski, warsztaty kiszenia kapusty, pokazy sztuki walki - Oyama Karate, zajęcia ze strzelania z łuku i warsztaty z udzielania pierwszej pomocy.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
zachmurzenie umiarkowane

Temperatura: 2°CMiasto: Kędzierzyn-Koźle

Ciśnienie: 1034 hPa
Wiatr: 6 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama