Kulinarną gwiazdą wydarzenia był znany i lubiany śląski kucharz i restaurator Remigiusz Rączka. Można było skosztować specjałów, jakie wyszły spod jego rąk w trakcie imprezy. Przeprowadzono też konkurs kulinarny dla dzieci.
Nie samym gotowaniem jednak stało spotkanie. Chętnie zwiedzano i zaopatrywano się na stoiskach wystawców z produktami lokalnymi, rękodziełem, gastronomią i trunkami.
Program artystyczny obejmował występ zespołu Akademia Tańca Perła z Reńskiej Wsi, zespołu Cuksy z Polskiej Cerekwi oraz zabawę taneczną z zespołem DOX.
Podziwiano prace powstałe w ramach konkursu plastycznego "U progu ula...", a także obrazy sekcji malarskiej Alla Prima przy UTW w Kędzierzynie-Koźlu. Wręczono certyfikaty "Produkt lokalny Euro Country" i nagrody we wspomnianym konkursie.
Program wydarzenia dopełnił pokaz somelierski, warsztaty kiszenia kapusty, pokazy sztuki walki - Oyama Karate, zajęcia ze strzelania z łuku i warsztaty z udzielania pierwszej pomocy.
Napisz komentarz
Komentarze