Reklama
sobota, 2 listopada 2024 19:15
Reklama
Reklama
Reklama

Uczniowie kozielskiego ogólniaka zrobili żelki bez żelatyny

Słodycze powstały podczas warsztatów kulinarnych zorganizowanych 12 kwietnia na dodatkowych zajęciach w klasie 3Cp I Liceum Ogólnokształcącego im. H. Sienkiewicza w Kędzierzynie-Koźlu.
  • Źródło: http://lo1.szkola.pl/
Uczniowie kozielskiego ogólniaka zrobili żelki bez żelatyny

Tematem przewodnim były wege-żelki, w składzie których nie było żelatyny. Uczniowie wykonywali kolorowe żelki na bazie agaru z owocowych soków. Zaletą tej roślinnej substancji żelującej jest to, że produkt, w którym jest zawarta, tężeje bardzo szybko i nie trzeba go chłodzić w lodówce, więc nadaje się prawie natychmiast do spożycia – poinformowała szkoła.
 

Na zdjęciach proces twórczy i efekty pracy.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
pochmurnie

Temperatura: 5°CMiasto: Kędzierzyn-Koźle

Ciśnienie: 1032 hPa
Wiatr: 9 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama Moja Gazetka - strona główna